Min søndag

Ærtesuppe

dd536022-f6c9-4bb3-8820-6b3b7ae421ff

Nå, vi må hellere lige få på det rene inden du læser videre, at jeg altså ikke ser i stjernerne, at jeg har en fremtid som madblogger, så bare rolig, men som jeg fortalte om i går, så var det blevet tid til lidt grøntsager, og denne her suppe er altså virkelig simpel og smager overraskende godt, så den skal du altså ikke snydes for.

Selv min ikke-grøntsags-elskende mand sidder og siger “uhhhhm hvor smager den altså bare VILDT godt” ved næsten hver eneste ske han spiser af den.

Den fungerer godt både som forret og hovedret, og skal det nu være ekstra lækkert, så steg lidt tigerrejer i hvidløg og olie og server dem ved siden af til suppen. Måms!

Ærtesuppe

Ingredienser til 2-3 mindre portioner
En smørklat eller lidt olie
1 lille finthakket løg
400 gram ekstra fine optøede ærter (man kan godt bruge frosne hvis man har travlt)
5 dl. vand
1 bouillonterning
Salt og peber
Et ordentligt skvæt piskefløde – cirka 1/2-1 deciliter eller efter smag (kan udelades)

Sauter det hakkede løg i smør/olie i et par minutter (de skal ikke blive brune).

Tilsæt ærter, vand og bouillonterningen og kom lidt salt og peber i. Lad ærterne koge uden låg i 15-20 minutter til de er møre og størstedelen af vandet er fordampet.

Hvis der er meget vand tilbage anbefaler jeg, at man tager noget af det fra inden man blender. Det kan altid tilføjes igen, hvis suppen er for tyk eller kraftig i smagen.

Stik en stavblender i gryden (eller brug en almindelig blender) og blend suppen til den får en cremet konsistensen . Hvis suppen skal være rigtig mums så hælder du fløden i og varmer suppen op og smager til med salg og peber – og vupti så er den klar til servering. Suppen kan også spises uden fløde – ikke at jeg på NOGEN måde vil anbefale det 😳😝😂

Velbekomme 😋

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min søndag