Dagens outfit - cool bomberjakke

Opsagt og nyt job

7b61c587-a4fb-4ee3-9003-45a7e1f8cd4b

Som du ved, har jeg ikke været i hopla den sidste måneds tid.

Det hele startede egentlig et par uger før jul, men blev helt galt ugen før påske, der hvor jeg skulle have været ude at hygge mig med farmand, men bare ikke havde lyst.

Jeg kan ikke sige, hvad det helt konkret bundede i, ud over at der var “rod” på mit arbejde. Og det gjorde mig så tilpas utryg og ked af det, at jeg ikke var i stand til at lægge det væk og tænke på noget andet.

Og så dagen før påske kom opsigelsen. Ikke uventet, men til gengæld ufortjent. Og samme dag jeg havde fået fri for at gå til begravelse. Meget smagfuldt.

Det var både med lettelse og tristhed min opsigelse blev modtaget. Lettelse, fordi en dårlig del af mit liv nu var overstået. Men tristhed og frygt for hvad fremtiden ville bringe. Mit CV det sidste årti vidner om forskellige arbejdsmæssige veje, der ikke rigtig har peget i samme retning, og det var jeg rigtig bange for ville spænde ben for mig i forhold til at finde et nyt arbejde inden for samme branche, som den jeg lige har været ansat i.

Og oven i det stod jeg og var blevet opsagt efter kun 1 års ansættelse, og det synes jeg bare ikke så skidegodt ud, selvom jeg til en samtale ville kunne forklare det og give en god grund.

Men endnu værre stod jeg ansigt til ansigt med skammen. Skammen over at blive opsagt. Tanken om at jeg ikke er god nok. Ikke er dygtig nok. Ikke er sød nok. Ikke er et godt nok menneske. Og dette på trods af, at jeg ved, at jeg netop er god, sød og dygtig. Men jeg skammede mig altså alligevel.

Også selvom der ALLE steder på nettet, når man googler “opsigelse” står, at man endelig ikke skal skamme sig over en opsigelse, så gjorde jeg det altså. Jeg skammede mig så meget, at jeg ikke kunne fortælle det på min lille blog, før jeg kunne kæde opsigelsen sammen med en succes – nemlig at jeg havde fået nyt job. Jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til bare at skrive: “Jeg er blevet fyret!”, og så lade den hænge i flere uger, mens “alle” mine søde læsere så ellers kunne gå der og tænke sit.

Nå, men altså mod alle mine tanke-odds, så var der bid på den ene af mine 7 ansøgninger, og jeg har nu fået tilbudt job i en kæmpestor virksomhed, og har netop skudt den underskrevne kontrakt retur til dem. Juhuuuu!

Så går du derude og er blevet opsagt, og synes det hele ser sort ud i forhold til at få nyt job, fordi du er blevet fyret, så fortvivl ikke.

Jeg skrev intet om opsigelsen i ansøgningen, men det var til gengæld et af de første spørgsmål jeg blev stillet til samtalen – typisk! Men jeg var ærlig, og fortalte det som det var, og så var katten ligesom ude af sækken og jeg kunne herefter slappe af (så meget som man nu kan slappe af til en jobsamtale).

Og selvom en opsigelse er en super nederen label at få sat på sig, så havde det altså heldigvis ingen betydning overhovedet for mine chancer for at få et rigtig godt job. Og det tror jeg heller ikke det vil have for dig!

🖤

 

2 kommentarer

  • Britt Avlastenok

    Sådan tillykke med dit nye job. En fyring er bare en dør, der lukker og man skal så lige bruge lidt tid på, at finde de 10 døre der åbner sig 😉 Jeg har også været der.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusind tak Britt – og Ja det har du fuldstændig ret i – men alligevel synes jeg det kan være svært at se når man står i det, og det er ikke helt nemt for ens selvtillid ifht det at man bliver “dumpet” af sin arbejdsplads. Men i bagklogskabens lys er jeg lykkelig for min opsigelse, for den fik mig videre til et meget bedre sted 😁

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit - cool bomberjakke