Min første lymfødembehandling

Akupunktur mod lymfødem…?

Jeg vil ikke rigtig acceptere at jeg har fået lymfødem. Eller det har jeg egentlig accepteret, men jeg har ikke lyst til at acceptere, at det er en kronisk lidelse, og at jeg skal benytte et kompressionsærme på min arm størstedelen af mine vågne timer resten af livet.

Så jeg har mange aftener ligget og gloet på min telefon, og spurgt den store Google-maskine, hvad der mon kan hjælpe, når man har fået lymfødem. I den forbindelse er jeg faldet over og har skrevet med en håndfuld kvinder, der har haft stor succes med akupunktur. Tilmed så meget, at deres lymfødem er forsvundet.

Og det har givet mig blod på tanden til at prøve lykken med akupunktur, og i dag var jeg forbi til min første konsultation. Akupunktøren startede med at spørge ind til mit sygdomsforløb, og sagde så kort tid efter, at kompressionsærmer er noget lort, og at han nok skulle sørge for, at jeg snart ikke behøvede at gå med det mere.

Jeg var lidt i chok over hans tillid til egne evner, da jeg selv besidder en del mere skepsis over for alternative behandlingsmetoder, men på den anden side var det også meget rart med den store selvtillid, når nu jeg betaler over 300 kr. pr behandling.

Og hvis det ikke var for, at jeg rent faktisk vidste, at han har kureret en dame for lymfødem for 10 år siden, havde jeg nok synes, han var en tand for meget da han uden tvivl i stemmen sagde: “Når du går ud herfra, vil du ikke længere have problemer med din arm, og du vil ikke have brug for at benytte kompressionsærmet. Du får dit liv tilbage.” Med de ord gik behandlingen i gang.

Jeg lagde mig på briksen, hvorefter han på nul komma fem havde sat ti nåle i min krop. Seks stykker rundt om navlen og to på hvert skinneben. Jeg havde forventet, at nålene skulle stikkes ind i armen, skulderen og brystområdet, hvor væsken sidder, men han forklarede, at nålene genererer energi, der hvor de stikkes ind, og eftersom der allerede er for meget energi i en lymfødem-arm, så forsøger man at stimulere lymfesystemet ved at sætte nålene ind et andet sted.

Jeg lå med nålene i kroppen i en time, og var derefter færdig. Vi lavede en ny aftale i begyndelsen af næste uge, og det er planen at jeg skal have omkring 10 behandlinger i alt.

 

 

 

 

 

2 kommentarer

 • Lao

  Hej,

  Det lyder meget interessant. Kan du oplyse navnet på ham ? Jeg vil meget gerne hører mere om hvordan det er gået.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej. Jeg har brugt Nihaw akupunktur i Peder Skrams Gade i Kbh K. Indtil videre har det hjulpet men jeg skal nok give en melding når der er nyt :0)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min første lymfødembehandling