Hævet lymfe..."Har jeg mon brystkræft?"

Hævet lymfe…”Har jeg mon brystkræft?”

Jeg sidder på mit arbejde foran computeren og klør mig ved armhulen – det er en af dagene før påske i midten af april 2019. Pludselig kan jeg mærke noget – en slags kugle under huden på størrelse med en stor ært. Den er helt hård, glat og ikke øm.

Jeg formoder, at det er en hævet lymfe, men undrer mig stadig over hvorfor den mon er hævet, for jeg er hverken syg og har heller ikke været det siden januar. Med en murrende uro i kroppen går jeg i gang med at google “hævet lymfe”. Nogle få steder står der, at en hævet lymfe i armhulen kan være et tegn på brystkræft, men ved fundet af knuden undersøger jeg instinktivt mit bryst og kan ikke mærke noget unormalt. De fleste steder står der, at man ved fund af en hævet lymfe lige skal give den en uges tid og se om hævelsen fortager sig, og hvis ikke, så skal man gå til læge, så jeg vælger lige at se tiden an.

Jeg taler også med min veninde, som mærker på kuglen. Hun siger, at hun har haft en lignende knude præcis samme sted. Hun blev scannet og fik efterfølgende konstateret, at det var en hævet lymfe, der var ganske ufarlig, og som forsvandt af sig selv efter nogle uger, så jeg slår for en stund koldt vand i blodet.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hævet lymfe..."Har jeg mon brystkræft?"