Møde med Onkologisk Ambulatorium (om kemoterapi)

Flere biopsier og “coil” i knuden i brystet og i lymfen

Dagen efter mødet med onkologerne skulle jeg om morgenen den 6. juni 2019 have taget yderligere biopsier i forbindelse med genomisk medicin samt have indsat en “coil” i tumoren og i den hævede lymfe.

En coil er en form for markør (den ligner en lille åben hængelås), der indsættes med en lang nål i centrum af tumoren forud for behandlingsstart. Det gør man for at kunne følge, hvor canceren oprindeligt sad, da medicinsk behandling gør tumoren mindre (den kan endda i nogen tilfælde næsten forsvinde), og så vil man gerne vide hvor canceren oprindeligt sad.

Som jeg har forstået det, bruger man biopsien til at bestemme helt præcist hvilken cancer tumoren består af, og så laver man genomisk medicin målrettet mod lige præcis den type kræft som jeg har. En slags personlig medicin. Jeg tror dog kun man benytter det i det tilfælde, at jeg ikke har nogen positiv effekt af kemoterapien.

Undersøgelsen blev udført af den samme læge, der tog biopsier på mig første gang ved Triple-testen, og foregik stort set på samme måde. Der blev afsluttet med en mammografi for at tjekke, om de to coils i bryst og lymfe sad korrekt.

Og så gik turen ellers videre til onkologisk ambulatorium, hvor jeg skulle op og have kemoterapi for første gang… Nervøs?? Det tror jeg nok!

 

 

 

5 kommentarer

 • Lise Ankerstjerne

  Hej.
  Fik konstateret aggressiv brystkræft i torsdags, og sidder nu og er skide bange. Hvad nu hvis jeg dør af det skidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære dig

   Undskyld mit sene svar men kommentaren var røget i spam.

   Det gør mig så ondt at høre. Jeg kan godt forstå du er bange som du sikkert aldrig har været før. Jeg kender flere med agressiv brystkræft som indtil videre har fået det under kontrol og fortsat er kræftfrie. Jeg håber det bedste for dig – heldigvis virker behandlingen ofte rigtig godt på agressiv brystkræft (triple a og her2) men man er skræmt fra vid og sans efter sådan en diagnose. Dødsangsten vil desværre følge en resten af livet i større eller mindre grad efter en kræftdiagnose, men det bliver nemmere. Jeg kan stadig blive ramt af angst her 2 år efter min diagnose. Jeg håber du klarer den og kommer godt igennem dit behandlingsforløb ❤️

   Masser af positive tanker og et stort knus fra mig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Krisser

  Kære Lone. Det lyder bare benhårdt. Vi tænker på dig ❤️ Kram fra Krisser

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, søde Krisser. Det er hårdt og så er det faktisk alligevel ok, når man er i det. Man sætter ligesom ind på “overlevelse” og så er det der fokus er frem for på selve forløbet og ubehagelige undersøgelser m.v. I øvrigt står den kæmpestore buket stadig så flot og jeg nyder den hver dag! <3 Kæmpe knus fra mig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og i øvrigt tak fordi du læser med. Så blev bloggen alligevel aktiv igen :O) – synes det var meget relevant for både mig og andre at kunne følge med i forløbet

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Møde med Onkologisk Ambulatorium (om kemoterapi)