3. uge efter 1. kemo

ALT om mit nye fine hår…altså parykken!

Det er nu 4 dage siden mine sidste hårlokker røg, og jeg begynder så småt at vænne mig til situationen. Jeg får ikke længere et chok, når jeg møder mit eget spejlbillede – hverken når jeg ser mig selv uden hår eller for den sags skyld med paryk på, for begge dele er jo en stor forandring, selvom der ikke er nogen tvivl om, at jeg synes parykken er kønnest.

Jeg bruger parykken hver dag og primært i samme situationer som jeg ville bruge makeup. Jeg ville f.eks. aldrig tage på arbejde uden at tage makeup og paryk på. Jeg løber gerne en tur rundt om Søerne eller går rundt herhjemme uden makeup eller mit nye hår på, men skal jeg aflevere min søn i børnehaven eller en tur i Irma og købe kartofler eller have besøg af nogle venner, så ville jeg til enhver tid iføre mig både makeup og paryk.

Det har været ekstremt vigtigt for mig at finde en paryk der ser så ægte ud som muligt. Jeg er et æstetisk menneske og går meget op i kvalitet og udseende, dog ikke at forveksle med at jeg er overfladisk… Men jeg elsker ting der er lavet i et flot design og god kvalitet, og hvor der er kælet for detaljerne. Så derfor er jeg heller ikke gået ned på udstyr, da jeg skulle anskaffe mig en paryk.

Jeg har derfor valgt at bruge en god del af min “kritisk sygdom” udbetaling fra forsikringsselskabet på at købe en så naturlig paryk som muligt, da mit fysiske og psykiske velvære skal have så gode betingelser som muligt i denne her svære periode af mit liv.

Fra hospitalet får man en rekvisition til køb af paryk, som er et tilskud på cirka 3.800 kroner. Man kan også vælge at købe anden hovedbeklædning så som turbaner eller tørklæder for et mindre beløb heraf. En paryk koster mellem 1.500 til 20.000 kroner alt efter hvor lang den er, og om det er fiber-hår eller ægte hår. Min kostede 13.000 kroner.

Der er mange argumenter for og imod fiber-hår og ægte hår, så jeg tror man skal mærke efter hvad der føles mest rigtigt på hovedet, og hvad der klæder en bedst. Jeg har læst mange steder, at det skulle være meget varmt at gå med paryk, og nogle steder står der, at fiber-hår er varmest og andre steder at ægte hår er det. Jeg har meget tykt hår fra naturens side, og er derfor vant til at mit hår er som en varm bjørneskindshue, så jeg oplever indtil videre ikke problemer med varmen selvom det p.t. er vanvittigt varmt i vejret.

Rent komfort mæssigt synes jeg også den er rimelig behagelig at have på. Det føles som at have en hue eller en kasket på. Den kradser ikke, men sidder til på hovedet, så selvfølgelig kan man ikke undgå et par gange i løbet af en dag at føle man har lyst til at få den af et øjeblik og få lidt luft på hovedet.

Enhver ufrivilligt skaldet kvindes største skræk er nok angsten for, at parykken ryger af eller skubber sig rundt på hovedet, så man pludselig står der med en alt for høj eller lav pande og alt bare skriger “JUHUU DET ER EN PARYK, PARYK, PARYYYYYYYK!”. Men jeg har krammet folk, cyklet i blæsevejr flere gange, taget tøj af og på og i det hele taget gjort som jeg plejer, og den har siddet fast hele dagen præcis som den skal (også på trods af, at jeg endnu ikke er komplet skaldet, for en paryk med eget hår indenunder sidder ikke lige så godt fast til hovedbunden, og kan derfor nemmere skubbe sig rundt).

Jeg har valgt en glat paryk af ægte hår i stort set samme farve som mit eget hår. Jeg har dog valgt en langhårsmodel, der er omkring 10 cm længere end mit eget hår var. Jeg har de sidste mange år arbejdet hen imod at få langt hår til taljen en sidste gang inden jeg blev alt for gammel, men det når jeg vist ikke nu, og så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne købe mit drømmehår i form af den nye paryk. Så giver den mig på en måde det hår jeg gerne har villet have, og derfor er der faktisk en stor glæde ved at iføre mig parykken.

Jeg har også fald/halvkrøller i mit eget hår, som jeg aldrig har været videre begejstret for. Mit ellers fuldstændigt glatte hår begyndte pludselig at krølle rigtig meget da jeg gik i gymnasiet, og det har desværre ikke siden fundet tilbage til det glatte hår igen.

Jeg har også virkelig tykt hår, og en glatning af håret tager op til en halv time, så de fleste morgener er jeg hoppet over hvor gærdet er lavest, og har droppet den store tur med glattejernet og i stedet affundet mig med en halvdårlig hårdag. Så ved køb af parykken valgte jeg en glat model, som også er mit foretrukne hår (men da det er ægte hår kan den krølles og glattes som man vil).

Så på en måde har jeg fået vendt det negative i at skulle gå med paryk til at blive noget positivt, og det kan jeg mærke betyder rigtig meget hver morgen når jeg tager den på. For så bliver jeg glad og tænker: “Sikke et flot langt og glat hår du har, Lone”, og det tænker jeg faktisk hver dag, for den aller største fordel ved paryk er, at hver dag er en mega god hårdag!

Og skulle du nu sidde og være nysgerrig og tænke “jamen hvordan ser hun så ud med den paryk på?”, så kan du hoppe over på min Instagram her og se det. Der er også stories, hvor du kan se hvordan mit hår falder af efter kemo osv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. uge efter 1. kemo