Kræftmirakler og nye kostvaner

2. uge efter 2. kemo

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg oven på den første uge efter 2. kemo var lidt bekymret for hvordan den efterfølgende uge ville gå. Jeg havde det nemlig en del værre denne gang end sidst, og var derfor i tvivl om, hvorvidt det samme ville gøre sig gældende for den kommende uge.

En uge efter første kemobehandling er mit immunforsvar helt i bund, og det vil det cirka være hele den efterfølgende uge, hvilket gør mig ekstra udsat for at få infektioner. Jeg er hunderæd for at blive syg mens jeg er under kemobehandling, fordi sygdom = feber, og feber = indlæggelse på hospital. Så jeg vasker og spritter mine hænder som en vanvittig, og undgår så vidt det er muligt kontakt med syge mennesker samt at røre på stænger i bussen, gelændere på rulletrapper, dørhåndtag og elevator-knapper mv i offentlige rum.

Men heldigvis har jeg haft det ret godt denne gang. Ingen sygdomsfølelse, svingende temperatur eller ondt i halsen, som jeg havde sidste gang. Jeg er overbevist om, at jeg sidste gang holdt min truende halsbetændelse i skak ved at indtage et mix af 3 fed frisk hakket hvidløg skyllet ned med ingefærjuice morgen og aften i en hel uge, for feberen og “ondt i halsen” forsvandt efter 2 døgn på trods af mit lave immunforsvar.

Uanset om der er forskningsmæssigt belæg for, at hvidløg skulle virke bakteriedræbende/antiinflamatorisk, så vælger jeg at tro, at det har den effekt, og jeg har derfor forebyggende spist mit mix af hvidløg og ingefærjuice hver dag i 2. uge efter kemo, og denne gang har jeg ikke haft antydningen af, at der skulle være sygdom på vej. Så jeg tror på det!

Min hud har som sidst slået en lille smule ud i uge 2, men det er intet i sammenligning med sidste gang, hvor jeg havde kæmpe store sejlivede bumser alle vegne i ansigtet, ører, hårgrænser og øvre del af overkroppen i cirka to ugers tid. Jeg må indrømme, at det påvirkede mig ret meget psykisk at se sådan ud – en ting er, at man mister håret og generelt bare har det dårligt på grund af kemoen, men uren hud det er virkelig noget, der kan få en til at føle sig ulækker og se meget uskøn ud.

Jeg har ret fedtet hud fra naturens side, men kemoen har tørret den ret meget ud, så det har faktisk gjort, at min hud – med undtagelse af kemo-uge nr 2 – generelt er en del pænere og mere ren end den har været længe.

Jeg har været lidt mere træt denne gang, men til gengæld har jeg ikke haft samme grad af madlede eller nævneværdigt vægttab, så alt i alt har det været en ret god uge.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kræftmirakler og nye kostvaner