Hvilken kemoterapi får jeg + bivirkninger

Tumoren er VOKSET!

Jeg er i chok. Og jeg er bange. Jeg har en knude i maven på størrelse med en fodbold.

Resultatet af MR-scanningen i mandags viser, at tumoren i brystet er vokset. Den er vokset fra 67 x 26 x 56 mm til 67 x 36 x 72 mm siden sidste MR-scanning den 31. maj 2019. Så altså er den på halvanden måned vokset 1 cm i højden og 1 1/2 cm i længden!

Jeg forstår ingenting. Overhovedet. En ting er hvis den stadig havde samme størrelse, men hvordan fanden kan den vokse samtidig med at jeg får kemo (der skulle hæmme væksten) samtidig med at jeg træner og spiser udelukkende “kræft-rigtig” mad, hvilket burde have begrænset mit østrogenindtag betragteligt og dermed også tumorens gode betingelser for at vokse. Og har canceren nu nået at brede sig? Hvis den kan vokse så meget på så kort tid, så kan det vel også nå at “vokse videre” forbi lymferne og sprede sig ud i blodet og gøre mig uhelbredeligt syg…?

Jeg er så ked af det og fortvivlet, og frygten for at dø er gået fra at være så langt væk, at jeg næsten ikke kunne se den, til at den nu (igen) står og ånder mig koldt i nakken.

Lige nu har jeg mistet troen, og jeg stoler ikke længere blindt på noget lægerne siger, før jeg har reelle resultater på at behandlingen virker – altså et scanningsbillede, der viser at tumoren er skrumpet.

Resultatet af MR-scanningen har været på en lægekonference i fredags, hvor forskellige læger har siddet sammen og vurderet min situation samt drøftet næste skridt/hvad der vil være den bedste behandling for mig. Og i dag var jeg så til møde med en læge fra onkologisk afdeling for at høre resultatet.

Det er åbenbart noget der sker engang imellem – altså at man ikke reagerer positivt på kemoen. Jeg skal derfor starte på en ny slags kemo i morgen, og så vil lægerne holde skarpt øje med mig. I deres optik er “et skarpt øje” en ny MR-scanning af brystet om 7-8 uger, hvor tumoren forhåbentlig skal være skrumpet. Hvis den ikke er det, skal jeg endnu en gang gå over til en anden type kemo.

Jeg fik forklaret, at grunden til at man ikke bare opererer canceren ud med det samme skyldes, at tumoren skal være skarpt afgrænset, så man kan se hvor den slutter, samt at der skal være et 2 mm “rent” stykke væv uden cancer (også kaldet “frie rander”) hele vejen rundt om den, når den opereres ud. Og lige nu består min af flere små knuder med væv imellem, der stritter ud til alle retninger. Ydermere ligger tumoren helt ud til huden ved brystvorten samt tæt op af brystmusklen og ud i lymfen, og det er derfor tumoren ikke kan opereres ud med det samme.

Heldigvis viste lymferne ikke tegn på øget hævelse siden scanningen i maj, hvilket ville have indikeret tegn på yderligere spredning, så lægerne er rolige i forhold til min tidligere gode prognose.

Hvad angår mig selv, er jeg først helt rolig, når jeg står med et konkret resultat af MR-scanningen om 2 måneder, der viser at tumoren er skrumpet…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilken kemoterapi får jeg + bivirkninger