Er jeg (som 43-årig) mon gået i overgangsalder?

8. gang kemo (6. gang Paclitaxel) + nye bivirkninger

Jeg har været lidt ophængt af aftaler de seneste par dage, så her kommer lidt forsinket min kemodagbog fra behandlingen først på ugen.

I tirsdags var jeg til kemobehandling for 8. gang, og det gik – som sædvanligt (vover jeg mig at sige) – godt.

Eneste sådan rigtig nye er, at jeg på forunderlig vis ikke er så træt mere…sygeplejersken kunne ikke fortælle mig hvorfor.

Jeg er gået fra at have været virkelig træt og sløv til i den forgangne uge igen at have helt normal energi som “i gamle dage” som før jeg blev syg. Min mand mener det måske kan være fordi jeg ikke længere får forbehandling med binyrebarkhormon intravenøst (det fik jeg de første 4 gange jeg fik Paclitaxel), men nu kun får det i pilleform i lavere dosis. Det giver for mig rigtig god mening, men sygeplejersken kunne hverken be- eller afkræfte dette. Anyway! – det er dejligt og det nyder jeg så længe det varer.

Så én bivirkning mindre, men til gengæld en ny rigere. For jeg er begyndt at få ret meget halsbrand. Ikke hele tiden, men mest hvis jeg ikke spiser “ordentlig” mad. Kemoen giver sarte og tynde slimhinder, hvilket både gælder øjne, næse, mund, tarm, maveslimhinder osv. Hvis jeg eksempelvis spiser en lille vaffelis om eftermiddagen, kan jeg være sikker på, at jeg kommer til at ligge med halsbrand hele natten og den efterfølgende formiddag. Eller hvis jeg får for meget sukker eller for mange hvide kulhydrater som ikke-fuldkornspasta eller hvidt brød eller meget forarbejdede fødevarer som kiks eller færdigretter. Så jeg holder mig primært til ”clean eating” som jeg også har skrevet om her.

Derudover har jeg lidt i familie med de sarte slimhinder også tendens til blister i munden og nogle dage svært ved at drikke og spise syreholdige madvarer, fordi det enten svider i munden eller giver en let brændende fornemmelse i spiserøret.

Men alt i alt går det ellers super godt i forhold til kemobehandlingen, og de få bivirkninger jeg døjer med er bestemt til at leve med.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er jeg (som 43-årig) mon gået i overgangsalder?