10. gang kemo (8. gang med Paclitaxel)

5 ting der sker når man får kræft…

1. Man får Ole Lukøje tendenser og begynder at sove med nathue på. Hvorfor? tænker du mon. Fordi man er blevet skør pga kemohjernen??? Ja måske lidt, men også fordi man – trods de mange hedeture – virkelig fryser om hovedet, når man er skaldet…især om natten. Og OGSÅ selvom kalenderen skriver “sommer”!

2. Man begynder at rydde op og får behov for at ordne alle mulige ting – lidt ligesom når man er gravid og begynder at “neste” i sidste trimester – for tænk nu hvis man pludselig dør af det her – så er det altså bedst, at der er orden i både klædeskab og kassen med bankudskrifterne.

3. Man bliver lidt ego, for alt begynder at handle virkelig meget om en selv. Hele tiden. Hvis man havde lyst, tror jeg man kunne få sin vilje konstant, for alle tager rigtig meget hensyn til én, selvom man slet ikke har bedt om det. Der er ikke meget, der kan slå en kræftdiagnose, og det er som om man hele tiden står først i køen over ønsker og behov, og de andre bagest i køen brokker sig overhovedet ikke over, at de aldrig når frem. Alle spørger som det første når man taler med dem, hvordan man har det, så på en måde har man mange af døgnets vågne timer carte blanche til at tale uafbrudt om sig selv indtil hæsheden stopper en.

4. Man bliver super fokuseret, selvom man samtidig døjer enormt meget med blæver-hjerne. Men man er målrettet de 4-5 timer om dagen, hvor energien er højest. Jeg ser både tendensen hos mine nye seje kemo-veninder, men også hos mig selv. Jeg har eksempelvis aldrig formået at dyrke motion mere end få måneder ad gangen, men nu kører jeg derudaf på 4. måned. Jeg tager ikke stilling til hvorhvidt jeg har lyst at tage løbeskoene på eller ej – jeg gør det bare! For jeg skal overleve – både fysisk og psykisk.

5. Når man ikke må sove er man så træt så træt så træt. Og når man godt må sove, ligger man lysvågen og glor op i loftet…suk!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10. gang kemo (8. gang med Paclitaxel)