Feber og tjek på hospitalet

Nye bivirkninger – nerveskader og smagsforstyrrelser

Her på falderebet efter min sidste kemo, er jeg desværre ikke helt sluppet for nye bivirkninger.

De sarte slimhinder fortsætter, men ud over halsbrand og sviden i maven har jeg også fået fornøjelsen af lidt frisk blod på papiret, når jeg pudser næse eller går på det lille hus. Det skulle efter sigende være ganske ufarligt, men alligevel står “blod der kommer ud alle mulige steder fra” ikke så højt på ønskelisten.

Allerede dagen efter kemoen begyndte jeg at mærke en underlig summen i 3-4 af fingerspidserne – mest under neglene. Det føles på en måde som om neglene er løse nogen steder, men jeg er ikke helt sikker. Jeg har efter aftale med sygeplejerskerne haft gellack på neglene (som jeg selv laver herhjemme) under hele kemoforløbet, men jeg gruer nu for at tage det af og se hvor slemt det står til, da en af de primære bivirkninger ved Paclitaxel-kemoen er negleskader. Det kan både give rillede, misfarvede og/eller deforme negle, der kan løsne sig eller sågar falde af.

I familie med ovenstående har jeg også fået en summen i tæerne som om de sover eller er en smule følelsesløse – det er primært “ringe-tåen” og “lange-tåen” på venstre fod det drejer sig om, men tæerne på højre fod er også påvirket. Det er ikke konstant, men følelsen er der alligevel størstedelen af mine vågne timer. Det skulle gerne fortage sig med tiden, men i forbindelse med kemo er der aldrig noget der er helt sikkert, og der er mange, der lider af forskellige senfølger flere år efter de har fået deres sidste kemobehandling.

Og som rosinen i pølseenden har jeg fået en underlig smag i munden – det er på en måde en smag af ingenting, hvis det giver mening. En flad fersk smag, der også har forvrænget smagen af de fleste andre fødevarer jeg spiser, undtagen søde ting. Lidt problematisk, når man som mig prøver at undgå sukker, fordi det blandt andet forværrer mine hedeture, men jeg har på trods heraf givet efter for den søde tand, for man bliver vanvittig, når alt man spiser smager mat og mærkeligt. Og så er det som om tungen sover eller er blevet en smule følelsesløs på siderne – en virkelig mærkelig følelse. Her en uges tid efter virker det heldigvis som om det er på retur.

Men lad mig sige det sådan…jeg er rimelig glad for, at jeg fik skåret en serie (3 x Paclitaxel) kemo væk, når den alligevel ikke virkede optimalt – og forhåbentlig har fået min sidste kemo nogensinde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Feber og tjek på hospitalet