Formøder dagen før operation - praktisk og anæstesi

Indoperering af iod-korn i den hævede lymfe

Da jeg har spredning til i hvert fald én af lymferne i armhulen (den der er hævet) skal lymferne undersøges nærmere under operationen i morgen. Men for at kirurgen kan finde ud af, hvor den hævede lymfe er lokaliseret, når jeg ligger og er åbnet op, skal der indopereres et iod-korn, som de nemt kan bippe sig frem til under operationen med en geigertæller. Du kan læse dette tidligere indlæg om operationen, hvor jeg beskriver det lidt mere i detaljer.

Jeg skulle møde op på Mammaradiologisk klinik, hvor jeg også fik lavet triple-testen i sin tid.

Jeg lagde mig på briksen og lægen begyndte at scanne armhulen for at finde lymfen. Den lyste med det samme op på scanningsbilledet som en stor mørk klump. Han kunne også se den coil, der tidligere var blevet sat ind i lymfen.

Jeg nævnte, at jeg kunne mærke, at lymfen var blevet mindre den sidste uges tid, og det kunne han bekræfte. Før var den over en centimeter, og da jeg lå og skulede over på skærmen fra briksen, så det ud som om han i dag havde opmålt den til omkring 0,7 cm. Men han sagde, at den stadig så suspekt ud fordi den var mørk indeni. Jeg fik ham til at scanne de øvrige lymfer i armhulen, og de så umiddelbart normale ud.

Han bedøvede mig med en lang sprøjte og stak kort tid efter en endnu længere sprøjte indeholdende iod-kornet, ind i lymfen og placerede ubesværet kornet ved siden af coilen.

Derefter blev jeg drejet og mast i mamografi-maskinen, der heldigvis kunne afsløre, at iod-kornet sad perfekt.

Jeg blev ønsket held og lykke med operationen i morgen, og trissede derefter ud på de grå gange.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Formøder dagen før operation - praktisk og anæstesi