Indoperering af iod-korn i den hævede lymfe

Indsprøjtning af kontrastvæske i brystet

Dagens sidste stop i dag var hos Fysiologisk/Nuklearmedicinsk klinik for at få indsprøjtet kontrastvæske i brystet. Kontrastvæsken vil det næste halve døgn bevæge sig ud i brystet og videre hen til lymferne, og kirurgerne vil herefter kunne se, hvilken vej gennem lymferne at kontrastvæsken har bevæget sig, og de kan på den måde få lokaliseret, hvilke(n) lymfe der rammes først – nemlig skildvagtslymfen (man kan godt have flere skildvagtslymfer).

Jeg “tjekkede ind” i receptionen og blev sendt til venteværelset med et “held og lykke med operationen i morgen”. Jeg blev lidt paf over, at hun så umiddelbart vidste jeg skulle opereres i morgen, men også rigtig glad over den omtanke, der bliver vist på sådan et stort hospital, hvor man i princippet bare er en lille brik blandt mange. Jeg har aldrig været i afdelingen før, og kommer “bare” for at få sprøjtet kontrastvæske ind i brystet, og alligevel gør receptionisten sig den umage lige at sende mig godt på vej videre i min brystkræftrejse med sin søde hilsen.

Men altså – ind og ligge på en briks igen, og så fik jeg forklaret, at nu ville hende laborant-damen indsprøjte 2 ml. kontraststof i brystet 4 forskellige steder omkring brystvorten med en meeeeeget tynd nål, så derfor ingen bedøvelse.

Og det var helt fint – der var meget lidt ubehag forbundet med injektionerne, og 5 minutter efter blev jeg igen sendt ud af døren med et “held og lykke med operationen i morgen”!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indoperering af iod-korn i den hævede lymfe