Operationen (mastektomi)

1. dag efter operationen (mastektomi)

Her et døgns tid efter operationen har jeg det stadig godt. Jeg er naturligvis træt oven på indgrebet, så det meste jeg laver foregår i slowmotion, og det mentale overskud er som følge heraf heller ikke så stort.

Men det føles faktisk mere naturligt at have fået fjernet hele brystet end jeg umiddelbart havde regnet med. Og det ser egentlig heller ikke så grimt ud som frygtet.

Hele området er meget fint og fladt bortset fra de væskeansamlinger der har været i området stort set siden jeg vågnede op fra operationen. Væskeansamlingerne er helt normale, men kan dog ifølge lægen godt blive lidt værre, når man har fået kemo inden operationen (som jeg har fået).

Jeg vil skyde på, at der skvulper cirka 1-2 dl væske (serom) rundt inde bag huden. Det er i området rundt om arret foran på brystet, under armen, i overarmen ind mod armhulen og en smule ved skulderbladet. Det føles vildt underligt, for når jeg rejser mig fra liggende leje, eller hvis jeg svinger armen op og ned, så kan jeg både se og høre, at væsken flytter sig rundt bag huden. Som vand i en pose.

Men det gør ikke ondt og det spænder heller ikke under huden. Det er ufarligt, og det er en del af helingsprocessen. De har sagt, at de kan tømme det rimelig smertefrit ud med en kanyle (da brystet stadig er følelsesløst pga operationen), hvis det generer mig, eller hvis der kommer så meget hævelse og væske, at det næsten ser ud som om der er vokset et nyt bryst frem. Men lige nu er det fint. Jeg skal til tjek på hospitalet en uge efter operationen, og der tænker jeg de kan vurdere, om væsken skal suges ud eller ej.

Ellers har jeg som anbefalet af hospitalet sørget for at holde mig smertedækket med Ipren hver 8. time og Panodil hver 6. time, og det har overraskende nok holdt mig total smertefri. Jeg tror måske godt jeg kunne klare mig uden pillerne, men ser ikke noget grund til at prøve. Efter 2 døgn anbefaler de, at man stopper med Ipren, og derefter kun spiser Panodil kortvarigt. Jeg har en svag spænding over brystet, men det er ikke forbundet med smerte, men mere det, at der har været nogen og rode lidt rundt inde i kroppen.

Jeg lider dog i disse dage af en slags “fantom-kløe”. Det klør af helvedes til i huden på brystet og på armen, men eftersom det meste af området – både hud og væv – er totalt følelsesløst, kan jeg ikke rigtig klø igen. Det er en ret underligt fornemmelse, og noget der gerne må stoppe snart…

Men ud over ovenstående småting, er “alt godt”, som man siger.

2 kommentarer

 • Birthe Emilie Juhl

  Kære Lone nu har jeg læst dit indslag og skriver kort.Angående din kløe)min kløe😨
  Det hjælper rigtig godt at jeg smører mig med frisklavet aloeverasaft.
  Prøv at kontakte Majbritt ,jeg mener hun har i sin fryser,Jeg har sendt til hende et par gange (til Mads som lider af tarmsygdommen Morbus Krohn) han har taget det et stykke tid men er vist stoppet.
  Min hud er blevet rigtig fin men klør inde under og brænder efter operation og stråler,aloevera hjælper mig.Har lige læst her at lægerne har fundet ud af at aloevera er meget fint efter kemo og strålebehandling.
  Det jeg laver er økologisk og 100 procent aloevera intet tilsat .Sender gerne hvis Majbritt ikke har.
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Operationen (mastektomi)