2. dag efter operationen (mastektomi)

3. dag efter operationen (mastektomi)

I dag er det første gang jeg har været udenfor en dør, siden jeg tog hjem fra operationen for 2 1/2 døgn siden. Jeg har hverken haft lyst til at gå ud, eller orket det.

Det nåede dog heller ikke at blive til mere end lidt kørsel rundt i bil i en times tid med et dejligt stop ved stranden, hvor jeg slentrede 50 meter ud til molen og tilbage igen.

Jeg synes armen – særligt overarmen – drillede, da jeg sad i bilen, og den føltes underligt tung. Det fik mig til at sidde med armen oppe over hovedet det meste af tiden for at fjerne tyngdefornemmelsen, og for at få den skvulpende væske til at løbe væk fra området. Og så kom panikken snigende i forhold til om væsken i armen allerede skyldes et begyndende lymfødem. Det kan nemlig både opstå lige efter operationen eller komme op til flere år efter. En tro følgesvend til cancer er uden tvivl paranoia!

Jeg har fra i dag skåret Ibuprofen-pillerne væk, og det er gået fint. Jeg føler mig stadig forholdsvis smertefri bortset fra, at det er begyndt at værke lidt oppe i armhulen. Og så er det begyndt at føles som om jeg går rundt med et stramt bånd omkring hele brystkassen. Det gør ikke ondt, men det er som om det begrænser mig lidt i at trække vejret helt i bund.

Jeg har ikke været sengeliggende i dag, men jeg sov lidt længere i morges, og jeg har også taget mig en middagslur i dag efter køreturen. Jeg er stadig træt, men det er mindst lige så meget en mental dræning som fysisk træthed oven på operationen. Jeg har allermest bare lyst til at være herhjemme med mine drenge, og orker ikke kontakt med så mange andre mennesker…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2. dag efter operationen (mastektomi)