6. dag efter operationen (mastektomi)

7. dag efter operationen (mastektomi)

Jeg tror mine gåture de sidste par dage har hjulpet på de rygsmerter, som jeg har haft siden den dag, jeg lå i sengen stort set hele dagen, for jeg er både i går og i dag vågnet op knap så radbrækket som de foregående dage. Jeg føler ikke rigtig, at jeg har nogen mulighed for at aflaste ryggen i nattens løb, fordi jeg kun kan ligge helt lige på ryggen med højre arm liggende på en høj pude, eller ligge på venstre side mens jeg krammer en pude, hvor der ligger endnu en pude ovenpå, så højre arm ligger højt og ikke hænger nedad.

I dag har jeg været til tjek på hospitalet efter operationen. Der er noget enormt trygt ved at komme tilbage på hospitalet. Jeg har altid hadet hospitaler og synes de var vildt ulækre, men nu føles det bare som at komme “hjem”, så snart jeg træder ind på Rigshospitalets matrikel. Jeg føler mig passet godt på, og bliver glad af at være der.

Det var min elskede faste sygeplejerske på brystkirurgisk, der tog imod mig, og det var også hende som jeg havde mødet med. Hun fulgte op på vores telefonsamtale i tirsdags, og spurgte dels om jeg havde fået det bedre, og dels hvordan mine drenge derhjemme har det. Hun kiggede derefter på mit bryst og vurderede, at der skulle suges lidt væske ud. Hun stak (i øvrigt uden smerte) en giga sprøjte ind i brystet og hev ad et par omgange i alt 130 ml ud. Det lettede.

Men der er altså kommet tiltagende ubehag i armhulen – stadig de samme nerve-jag, men nu også en ømhed og smerte i armen. Jeg ved ikke, om det er kommet i takt med, at følelsesløsheden i området har fortaget sig, så de “rigtige” smerter nu kan trænge igennem, eller hvad det skyldes. Og i dag efter at jeg havde fået tømt væske ud, synes jeg min bevægelse var blevet yderligere indskrænket, og nu gør det også ondt, når jeg løfter armen op over skulderhøjde.

Jeg vil i øvrigt slutte operations-dagbogen af for denne gang, da den nok bliver lidt uinteressant i længden, og da jeg ikke forventer, at der støder så mange nye ting til – i hvert fald på daglig basis.

Men I vil selvfølgelig blive holdt opdateret.

Og til slut et stort tusind tak for de mange søde beskeder, kommentarer og sms’er, der blev sendt til mig på mine svære dage – de hjalp og hjælper stadig rigtig rigtig meget 🖤

 

2 kommentarer

 • Birthe

  Kære Lone♥️jeg har læst dit indlæg og ja det gør ondt.Jeg panikkede en nat kort tid efter operationen PGA smerter og måtte på skadestuen om natten.
  Jeg havde fået ordineret smertemedicin,men det var simpelthen ikke godt nok.
  De forlod mig og gik ind og gennemgik min journal og billederne kom tilbage og fortale at smerterne i armhulen var normale efter indgrebet men at jeg i en tid skulle have noget stærkere smertemedicin
  Det hjalp noget.
  Det gør altid ondt nu,mere eller mindre værst hvis jeg ikke lige får lavet mine øvelser.
  Jeg kan meget mindre nu end før ,men må indrette mit liv efter det.
  Det bliver nok ikke bedre.
  Rygsmerterne kommer fra armen stråler ud i brystet og bagud ned i ryggen ,det er velkendt.
  Jeg har nu en elevationseng som jeg indstiller så trykket på kroppen bliver anderledes,kan slet ikke leve uden den.
  Sådan er det bare,.Håber det allerbedste for dig og er du stille på blokken så skriver vi sammen på mess.
  Jeg skal til onkologen på tirsdag men tror alt er ok.Knus fra mig ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kære Bitte. Tusind tak for din kommentar – du kommer godt rundt om det hele, men ja jeg tror du har ret i, at smerterne nok aldrig helt forsvinder, men forhåbentlig bliver bedre :0) jeg ønsker dig held og lykke hos onkologen på tirsdag <3 stort knus Lone

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

6. dag efter operationen (mastektomi)