Møde om stråling med onkologisk afdeling

Jeg har fået lymfestrenge

Det viser sig, at min stive og ubevægelige arm ikke kun skyldes stramme sener og muskler, men derimod lymfestrenge. Det var fyssen jeg spurgte til genoptræningen heller ikke et øjeblik i tvivl om, da hun kiggede på mig i sidste uge.

Lymfestrenge kan opstå i forbindelse med, at man har fået fjernet lymfeknuder, som jeg fik gjort i armhulen ved min brystoperation. Som jeg har forstået det, er lymfestrengene de baner, som lymfevæsken løber i inde i kroppen, og når man så får fjernet lymfer så skal lymfevæsken finde en anden vej at løbe hen, men hvorfor de helt præcist volder problemer efter lymferne er fjernet, er jeg desværre ikke klar over, og emnet er desværre ikke videre google-bart.

Strengene opleves som en ekstremt ueftergivende stramhed og smerte, så snart min arm løftes mere end 90 grader ud fra kroppen til siden.

De lymfestrenge, der primært driller mig, ligger under huden fra armhulen og ned gennem indersiden af overarmen og slutter omkring min albue. Hvis jeg strækker armen ud kan jeg se dem. De ser både ud og føles som stramme elastikker, der ligger lige under huden.

Hvis jeg trykker let på dem, eller hvis jeg strækker armen, så strengene strækkes helt ud, opstår en brændende intens smerte langs strengende, som hvis der blev skåret med en kniv eller stukket nåle ind i armen. Det gør sindssygt ondt!

Skæbnen ville dog heldigvis, at den mest generende af mine 2-3 strenge sprang i torsdags, da jeg lavede mine mange udstrækningsøvelser om morgenen. Det føltes fuldstændigt, som om der var en elastik der sprang inde i min arm. Det gjorde ikke vildt ondt, men var mere et kortvarigt ubehag, og derefter kunne jeg bevæge armen markant mere end jeg har kunnet de foregående 2 uger. Og det er stadig tilfældet.

Nu håber jeg bare, at de sidste strenge også springer meget snart, så min bevægelighed i armen bliver mere optimal.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Møde om stråling med onkologisk afdeling