Hedeture

Fysioterapi ifht lymfestrenge og væske

I går var jeg hos en (selvbetalt) fysioterapeut, der er specialiseret inden for senfølger hos kræftpatienter, fordi jeg primært ville have lavet en måling af væsken i min arm i forhold til om jeg har lymfødem på vej, men også fordi jeg godt kunne tænke mig at få kigget på den/de resterende lymfestrenge, der endnu ikke er sprunget, og som fortsat giver smerte og hæmmer min bevægelighed i armen.

Da jeg bestilte tiden nævnte fyssen selv i telefonen, at hun måske også kunne hjælpe med væsken i brystet, og det var også der hendes primære fokus var, da jeg var til selve behandlingen i går. Hun masserede hele operationsområdet igennem med hænderne, og fik løsnet op i vævet, hvilket jeg tydeligt kunne mærke. Derefter brugte hun en maskine, der skaber vibrationer i nogle handsker som hun havde på, og ved at berøre brystet med handskerne blev der skabt nogle vibrationer i de dybere lag af vævet, som skulle stimulere dræning af væske fra brystet og afhjælpe, at der kommer mere. Det er jo svært at sige om det hjælper, men i hvert fald er jeg i dag meget mere løs i huden (hvis det giver mening), og mindre anspændt i området omkring brystet.

Hun kiggede derefter på den sidste lymfestreng, der driller mig. Hun masserede den og trak i den, for at give mig større bevægelighed, men den var ikke klar til at blive sprunget endnu.

Til sidst fik jeg lavet væskemålingen af min arm med en såkaldt Sozo måler. Sozo er et diagnosticeringsværktøj, som kan supplere den kliniske diagnosticering af lymfødem. Apparatet er især godt til tidlig diagnosticering og til at holde øje med udviklingen i et lymfødem. Det foregår ved at man står på en slags badevægt, der måler væsken i kroppen, lidt på samme måde som de vægte der kan måle fedtprocent, væske og muskelmasse. Jeg stod med bare tæer på nogle metalplader, der lå oven på vægten, og havde samtidig hænderne på nogle metalplader. Målingen viste, at jeg ligger inden for normalområdet, og at alt indtil videre ser normalt ud i armen, hvilket er virkelig dejligt. Det er så meningen, at man laver en måling en gang hver 3. måned for at holde øje med, om der sker udvikling i forhold til lymfødem.

Jeg fik en tid om en uge, hvor fokus skal være på væskeansamlingen i brystet for at se, om hun kan få gjort kål på den, så jeg kan komme videre med strålebehandlingen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hedeture