Jeg starter på arbejde igen efter operationen

Vævet i brystet er for stramt

Jeg har været til fys i går i fortsættelse af behandlingen for en lille uge siden.

Væskeproduktionen synes heldigvis at være på retur, og jeg har ikke fået tømt brystet siden fredag morgen. Så enten er det naturens gang, eller også er det hendes behandling i sidste uge, der har hjulpet. Fyssen anbefalede, at jeg lader kroppen absorbere det sidste væske selv. Jeg vil skyde på, at der maksimalt er 1 deciliter væske inde i brystet, og nok nærmere kun en halv, og hospitalet fjerner uanset hvad ikke væske, hvis der kun er 1 deciliter eller derunder tilbage.

I takt med at væsken er forsvundet, er vævet under brystmusklen samtidig strammet op og har sat sig fast – desværre lidt for meget – så mine vævsforskydningsøvelser skal intensiveres. Jeg har ikke kunnet lave de vævsøvelser, som jeg skal lave direkte på brystet, fordi der har været så meget væske i brystet de sidste 4 uger, og det betaler jeg prisen for nu. Efter væsken blev suget ud, har huden nærmest klistret sig fast i vævet, så der ingen bevægelighed er i hverken huden eller brystet.

Det er vigtigt, at vævet bliver løsnet så meget op som muligt – særligt inden strålebehandlingen sættes i gang – da strålerne forværrer stramningen i sener, muskler og væv yderligere. Så jeg fik en udvidelse af mine vævsøvelser, som jeg skal lave morgen og aften, og så skal jeg komme til fyssen allerede på mandag til yderligere behandling af vævet.

I øvrigt fik hun trukket i en af de lymfestrenge, der har drillet mig, så den sprang under behandlingen. Det er helt fantastisk, hvilken bevægelighed det frigører.

Så nu mangler der vist kun en enkelt genstridig streng, der løber fra armhulen og hele vejen ned til håndleddet, men det er også den værste. Jeg håber, at den snart er klar…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg starter på arbejde igen efter operationen