7. stråling - jeg føler mig som et stykke kød...

Jeg har fået små dun i ansigtet

De er pludselig kommet – inden for de sidste par uger og samtidig med at mine øjenbryn, vipper og hår på hovedet er vokset tilbage.

Mine kinder er fra tindingen og helt ned til kæbelinjen dækket af små fine hår. Ikke at forveksle med skægvækst. Men små lyse dyn, der ligger tæt på hele kinden. De hedder vist Vellus-hår. Jeg har læst, at det er forholdsvis normalt, at man får det efter behandling med kemoterapi – og det er faktisk den samme slags hår som piger med spiseforstyrrelser også får fordi deres krop er underernæret og har brug for mere varme.

Lige nu generer de mig ikke, og jeg ved heller ikke rigtig hvad jeg skal gøre ved dem, så nu får de lov til at blive siddende. Måske falder de af igen, og hvis ikke, så må jeg overveje om de skal fjernes.

 

4 kommentarer

 • Louise

  Årh hvor ER jeg glad for at læse at andre end jeg, har oplevet at blive behåret i ansigtet efter behandling. Jeg sluttede kemobehandlingen i februar og kort tid efter kom hårene frem fra tindningerne, tæt hen over kinderne og på Hals, nakke og ryg. Jeg ligner en abe, og har faktisk ikke lyst til st være social. Onkologen siger at det er bivirkning efter hormonpiller og at hårene mok først forsvinder, om 10 år når jeg slutter med pillerne. MEN nu bliver jeg så glad, så glad når jeg læser at andre der har haft samme dun, har oplevet at de er forsvundet:0)))) Hvor lang tid efter endt kemo forsvandt de? Tager du også hormonpiller?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise. Tak for din besked. Jeg synes de værste forsvandt et halvt års tid efter sidste kemo. Jeg har stadig lidt lyse hår på kæben/det nederste af kinderne men dem ser jeg ikke så meget mere. Jeg får også antihormon og skal spise det i 10 år, men kender altså en der er triple negativ og ikke får antihormon og hun har også fået små dun i ansigtet. Men hun har fået dem vokset væk med godt resultat. Måske det kunne hjælpe dig :0) tusind tak fordi du læser med 🖤

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Jeg fik også de dun du beskriver efter behandling i sommers. Men mine er i hvert fald væk nu. Til gengæld har jeg tabt mine øjenvipper to gang efter de voksede ud efter sidste kemo 😫😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for din besked. Det er rart at vide. Men hvor er det hæsligt at vipperne ryger af flere gange 😫

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7. stråling - jeg føler mig som et stykke kød...