3. og 4. gang akupunktur (mod lymfødem)

Min sidste lymfødembehandling hos fys

Jeg har nu fået målt mine arme hos lymfødemfysioterapeuterne 3 gange over den sidste lille måneds tid, og der er kun sket en bedring i forhold til de faktiske mål af armen. Forskellen på armene var første gang -2%, og der er nu sket en forbedring til +4%.

Grunden til, at det er bedst, at der er stor forskel på armenes størrelse skyldes, at jeg er venstrehåndet og dermed er min venstre arm størst (fordi der er flere muskler i armen), og da lymfødemet sidder i højre arm er det et godt tegn, at den på trods af lymfødemet stadig er mindre i omkreds end den venstre arm.

Så lige nu er min højre arm 4% mindre end den venstre, hvor den ved første måling var 2% større end den venstre arm.

Det underlige er dog, at da jeg blev målt på Sozo-måleren, viste den en øgning af væsken i armen (min L-DEX score ligger nu på 6,5 hvor den første gang jeg blev målt viste 2,5). Sozo-måleren kan ofte påvise væske i armen inden det er fysisk målbart i forhold til en centimeter-måling af armen, men samtidig kan et lymfødem godt svinge op og ned, og da jeg stadig ligger inden for normalområdet, så er fysioterapeuten ikke bekymret.

Så planen er nu, at jeg skal fortsætte med at lave selvdrænageøvelser og bruge kompressionsærmet efter behov, og så har jeg fået en kontroltid i august, hvor min arm bliver målt igen. Jeg er selvfølgelig stadig velkommen til at kontakte dem, hvis lymfødemet forværres.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3. og 4. gang akupunktur (mod lymfødem)