Status på lymfødem efter akupunktur

Har kræften spredt sig?

For cirka en måneds tid siden begyndte jeg at få ondt i to af mine ryghvirvler i den øvre del af ryggen. Det starter cirka der, hvor lukningen på min bh sidder, og strækker sig 10 cm op mod nakken. De to ømme knogler sidder 5-10 centimeter fra hinanden, og de er primært ømme når jeg trykker på dem.

Men jeg mærker også en spænding i samme område langs rygraden, når jeg kigger ned på mine fødder, eller når jeg skyder ryggen og gør den “rund”. Der er ikke nogen muskulær ømhed, som jeg normalt har, hvis jeg får ondt i ryggen, og det føles meget anderledes end noget jeg har prøvet før, hvilket gør mig bekymret.

Da jeg blev udskrevet fra onkologisk afdeling i september måned sidste år, da min kemoterapi var overstået, fik jeg udleveret et stykke papir med symptomer på, hvad jeg skulle være ekstra opmærksom på i forhold til tilbagefald af kræft, og “spontant opståede smerter i ryggen, der varer mere end 14 dage” var en af dem.

Mine rygsmerter er kommet ud af det blå – fra den ene dag til den anden. De var der pludselig en onsdag morgen da jeg vågnede op. Jeg har ikke hjulpet nogen med at flytte, jeg er ikke begyndt at træne ryggen, jeg er ikke holdt op med at træne ryggen, jeg har arbejdet almindeligt under Corona-krisen, så det er ikke fordi jeg har siddet ved mit spisebord i en dårlig arbejdsstilling, og det er derfor umiddelbart uvist, hvad det kommer af, og endnu mere uvist, hvorfor det efter 4 uger ikke er gået væk igen.

Så i fredags (15. marts) var jeg på onkologisk afdeling for at tale med en læge. Hun sagde, at hvis brystkræft spreder sig, er det oftest til knoglerne eller hjernen, og idet mine smerter ikke er muskulære, anbefalede hun mig at få foretaget en skintigrafi, som er en scanning af knoglerne. Hun tog mine smerter meget alvorligt, på trods af, at jeg for kun 3 måneder siden leverede en “ren” PET/CT-kropsscanning.

Jeg fik også taget nogle blodprøver, for at se om mine værdier er normale. Man kigger særligt efter, om der er forhøjet calcium i blodet, da det kan være tegn på, at knoglerne er blevet nedbrudt af cancer.

Jeg modtog samme dag indkaldelsen til knoglescanningen, der var planlagt allerede 4 dage efter (tirsdag den 19. marts) samt indkaldelse til lægesamtale og svar på scanningen om fredagen (22. marts).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på lymfødem efter akupunktur