Jeg har tabt mine øjenvipper for 4. gang

Status lymfødem – sidste besøg på lymfødemklinikken

Ved mit sidste besøg på lymfødemklinikken på Rigshospitalet i februar 2020 blev der aftalt en opfølgningstid senere på året i august. Denne tid blev dog rykket til slut september pga ferie og Corona.

Men jeg har nu været derhenne for at få kontrolmålt mine arme. Resultatet er, at på trods af, at jeg har taget 5 kilo på siden sidste måling, så er lymfødemet status quo. Forskellen på armene er 2%, og dermed er der den samme forskel mellem armene, som der var ved målingen sidste gang i februar.

Men mere interessant er, at jeg også blev målt på Sozo-måleren, som målte min L-DEX score til 3,9 – altså har maskinen denne gang målt, at jeg har mindre væske i armen end sidste gang, og faktisk også siden mit lymfødem opstod i slutningen af sidste år.

Værdierne har været følgende (alle værdier er inden for normalområdet, der skiller ved 10)

  • 20. januar 2020: 4,3
  • 7. februar 2020: 6,7
  • 29. september 2020: 3,9

Så jeg er nu blevet “udskrevet” fra lymfødemklinikken, og håber og satser på, at jeg fortsat kan holde lymfødemet nede, så jeg aldrig bliver “indskrevet” igen.

Jeg har stort set ikke brugt mit kompressionsærme det sidste halve år ud over, når jeg dyrker motion (hvilket jeg ikke lige får gjort for tiden – Læs: sidste gang jeg løb fast var i starten af året).

I forhold til akupunktur fik jeg min sidste behandling i marts 2020.

Men jeg mærker så snart jeg kommer over en vis vægt – bare et halvt kilo gør en forskel – for så begynder spændingsfornemmelserne i armen igen.

Min fys på Rigshospitalet sagde, at vægtøgning generelt ikke er godt i forhold til lymfødem, da fedtet presser ind på venerne og begrænser lymfevæsken i at passere/blive drænet væk, og dermed belaster en øget vægt lymfesystemet.

Så hendes vurdering er, at hvis jeg holder vægten og ellers passer på, og bruger kompressionsærmet, hvis jeg skal ud at flyve, så skulle jeg formentlig ikke få de store problemer med lymfødemet fremadrettet, og det håber jeg hun har ret i .

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har tabt mine øjenvipper for 4. gang