1-års tjek - Mammografi og ultralydsscanning

Nye (gamle) kostvaner – Jeg spiser kød og mælkeprodukter igen

Jeg måtte kapitulere, da jeg før jul for et lille år siden sad og kiggede på et perfekt stykke stegt medister. Jeg elsker svinekød, og min indre mormor vil have boller i karry, rullepølse, spegepølse, frikadeller og dyrlægens natmad med sky og karse.

Mit veganske køkken – dog suppleret med æg, fisk og skaldyr – blev efter 6-7 måneder for belastende og ensidigt. Der skulle laves flere forskellige ting til hvert måltid herhjemme, da mine drenge helst spiser brun mad med sovs på. Det var besværligt at spise på restaurant, og endnu mere kompliceret, når man skulle til fest eller hjem til venner og familie og spise med. Jeg kunne ikke rigtig forene mig med at være “hende den besværlige”, selvom mange i min omgangskreds gjorde virkelig meget for at støtte op om mine sunde kostvaner.

Og kedeligheden nåede uanede højder, da jeg for tredje gang var til fest og fik serveret kokkens bud på et spændende vegetarisk/vegansk alternativ til en hovedret med bøf og bearnaise – nemlig smagsløs kogt eller nogen gange grillet kål/blomkål/salat uden sovs på, med flere grøntsager “on the side”.

Jeg synes alt smagte stort set af det samme, og når man samtidig ikke kan udstå havremælk, mandelmælk og andre forsøg på veganske erstatningsprodukter, så synes jeg det er svært at variere den daglige menu yderligere.

Jeg elsker mælkeprodukter, og savnede inderligt min daglige cafelatte på sødmælk, min ostemad søndag morgen, A38 med mysli og en pizzaslice i ny og næ med gylden, smeltet ost på.

Så jeg er “back to normal”, og har nu været det i et års tid, dog forsøger jeg at spise kød i begrænsede mængder, og så har jeg skruet op for indtaget af frugt og grønt. Derudover drikker jeg kun alkohol ved særlige lejligheder, men spiser til gengæld sukker i større mængder (tak antihormon!)

Kort sagt – jeg tog et valg, og satte livsglæde over livslængde!

Ja, det er en lidt forsinket update på mine spisevaner, men faldt over kladden til dette indlæg, og har åbenbart ikke fået det skrevet færdigt og uploaded. Bedre sent end aldrig…

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1-års tjek - Mammografi og ultralydsscanning