2. møde med plastikkirurgen om rekonstruktion

Sådan foregår en CT-angiografi (scanning af mavens blodkar)

Tiden flyver…tiden flyver. Og som du måske nok har fornemmet, så rider en tidligere brystkræftpatient ikke altid samme dag hun sadler. Men det skyldes altså manglende overskud efter kræftbehandlingen og -forløbet, som jeg stadig to år efter jeg fik diagnosen, lider under.

Så sætningen “jeg gør det i morgen” er min måde at overleve mentalt på – den giver det fornødne overskud til familie og arbejde, og så må de andre ting vente.

Nå, men “i morgen” er så her 1 1/2 måned efter blevet nu! Efter min 2. samtale med kirurgen den 25. februar fik jeg samme dag en indkaldelse til en CT-angiografi den 16. marts.

En CT-angiografi er en scanning, hvor man både kan se alle blodkar samt hvor kraftig blodgennemstrømningen er i et område. Jeg skal have lavet denne scanning fordi jeg skal have rekonstrueret et nyt bryst af min mavedelle (DIEP-lap), der skal tilkobles blodforsyning oppe ved brystet, så derfor skal blodkar i mavedellen tjekkes, for at se om den kan bruges. Du kan læse om de 3 forskellige operationer, jeg kunne vælge imellem, her.

Scanningen foregår stort set som alle andre CT-scanninger, hvor man i en lille halv times tid ligger helt stille på et leje, der langsomt kører igennem en donut-formet ring, mens den tager billeder af kroppen.

Før scanningen fik jeg lagt drop noget dybere i armen end jeg plejer. Det skyldes, at der under scanningen skal indsprøjtes kontrastvæske i de store og dybereliggende blodkar.

Det er intet ubehag ved scanningen, men følelsen da kontrastvæsken blev sprøjtet ind i kroppen var syret. Med ét bredte en ekstrem varme sig i kroppen – den startede oppe ved håret på hovedet og gled langsomt ud i resten af kroppen centimeter for centimeter indtil den ramte mine tæer. Det tog ca 1/2 minut og så føltes kropstemperaturen normal igen. Jeg blev scannet en sidste gang med kontrastvæsken i blodet og var kort efter færdig.

Svaret på scanningen kom et par dage efter og lød sådan:

Undersøgelsen viser normale arterier uden åreforkalkning. Der er ingen organforandringer, men undersøgelsen er dog ikke følsom for sådanne. Der er ingen knoglemetastaser.
Det bemærkes at galdeblæren er tykvægget og indeholder en lille forkalkning. Det kan evt. udredes med ultralyd ved lejlighed. Der er ikke mistanke om malign sygdom.

Så jeg har hermed fået grønt lys til DIEP-lap operationen ✔

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2. møde med plastikkirurgen om rekonstruktion